Bacău: Polițistă lovită cu piciorul în față de un puști de 16 ani. Tânăra s-a ales cu 7 zile de spitalizare, iar adolescentul cu arest la domiciliu

img - 2023-01-16T145742.056

Parchetul de pe lângã Curtea de Apel Bacau aduce la cunostintã publica prin intermediul prezentului comunicat urmatoarea situatie:
În seara de 13.01.2023, in jurul orei 18.00, în timp ce se afla pe B-dul Oituz din mun. Onesti, un adolescent în vârstă de 16 ani a lovit-o cu piciorul în bărbie un agent de politie din cadrul Politiei mun. Onesti – Biroul Ordine Publicã. Acesta se afla în exercitarea atributiilor de serviciu, fiind îmbrăcat în uniformă și purtând toate însemnele distinctive ale autoritatii de stat cauzându-i acesteia leziuni care au necesitat pentru vindecare un număr de 6-7 zile îngrijiri medicale.

Dosarul a fost înregistrat la Parchetul de pe lângã Judecatoria Onesti, în cauza efectuându-se urmarirea penala sub aspectul sãvârsirii infractiunii de ultraj, prev. si ped. deart. 257 al. ,1 4 C.p. cu referire la art. 193 al. 2C.p. cu aplic. art. 113 al. 3 C.p.

Intrucât, dupà comiterea faptei, inculpatul minor s-a sustras, in cauza a fost necesară efectuarea în perioada 13-15 ianuarie 2023 de activităti investigativ-operative desfăsurate de lucrătorii din cadrul IPJ Bacau si jandarmi, cu sprijinul Unitátii Teritoriale de Analizã a
Informatilor Bacau si Brigazii de Operatiuni Speciale Bacãu, , in urma carora inculpatul minor a fost identificat, retinut si prezentat la judecâtorul de drepturi si libertâti din cadrul Judecatoriei Onesti, cu propunere de arestare preventiva.

Față de inculpatul minor C.G. s-a dispus luarea másuri preventive a arestului la domiciliu de catre judecatorul de drepturi si libertăți din cadrul Judecâtoriei Onesti, decizia find contestată de procurori la Tribunalul Bacău. Efectuarea în continuare a urmaririi penale fată de suspect si punerea în miscare a actiunii penale fată de inculpat reprezintă etape procesuale necesare în vederea desfasurării procesului penal care nu pot, în nicio situatie, sã înfrângă prezumtia de nevinovăție.