Bacău | Pline străzile de șoferi bauti

Politia-rutiera-etilotest-ID120576_INQUAM_Photos_Octav_Ganea-1024x683

Ieri, în jurul orei 00.30, polițiștii Biroului Rutier Bacău au depistat un bărbat de 49 de ani din localitate, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Buciumului, având o alcoolemie de 0,78 mg./l. alcool în aerul expirat. Acesta a refuzat recoltarea mostrelor biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

La aceeaşi dată, în jurul orei 08.00, poliţiştii rutieri din Bacău au depistat în trafic, un tânăr de 24 de ani, din comuna Dămieneşti, în timp ce conducea un autovehicul, pe strada Calea Bârladului, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o îmbibație alcoolică de 0,65 mg./l. alcool în aerul expirat. Totodată, poliţiştii au  stabilit că, tânărul în cauză nu deţinea permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

În jurul orei 15.30, polițiștii rutieri din Oneşti au depistat un localnic de 32 de ani, în timp ce conducea un autoturism în comuna Oituz, având o alcoolemie de 0,63 mg./l. alcool în aerul expirat.

Poliţiştii din Dărmăneşti au depistat, în jurul orei 20.30, un tânăr de 28 de ani, din din localitate, în timp ce conducea un autoturism sub influenţa alcoolului. Cu ocazia testării cu aparatul alcooltest a rezultat o îmbibație alcoolică de 0,41 mg./l. alcool în aerul expirat.

În jurul orei 21.00, polițiștii din Moineşti au depistat, pe strada A.I.Cuza din localitate, un bărbat de 48 de ani, în timp ce conducea un autoturism fiind sub influența alcoolului. În urma testării cu aparatul alcooltest a rezultat o alcoolemie de 1,07 mg./l. alcool în aerul expirat. Conform procedurii, tuturor celor în cauză li s-au întocmit dosare de cercetare penală.