Bacau / Persoane supravegheate judiciar de politisti

masina politie

Anul acesta, în judeţul Bacău au fost desfăşurate activităţi de supraveghere judiciară faţă de 475 de persoane cu privire la care organele judiciare au dispus măsura preventivă a controlului judiciar, a arestului la domiciliu sau a controlului judiciar pe cauţiune. Au fost înregistrate 39 de înlocuiri ale măsurilor preventive de supraveghere judiciară, dispuse iniţial, cu alte măsuri.

 Poliţiştii băcăuani verifică periodic modul în care persoanele puse sub supraveghere judiciară îşi respect obligaţiile, iar în cazul încălcării acestora, sesizează instanţa competentă.

 În judeţul Bacău, în primele zece luni ale acestui an, au fost dispuse măsuri preventive de supraveghere judiciară faţă de 293 de persoane.

Astfel, poliţiştii au desfăşurat activităţi specifice faţă de 48 de persoane, pe numele cărora a fost dispusă măsura arestului la domiciliu şi faţă de 427 de persoane pe numele cărora a fost dispusă măsura controlului judiciar.

În aceeași perioadă, în urma activităţilor desfăşurate de polițiștii structurilor de supravegheri judiciare, au fost formulate 75 de sesizări către organele judiciare cu privire la încălcarea de unele dintre persoanele supravegheate a obligaţiilor impuse.

Au fost admise 39 de sesizări dispunându-se arestarea preventivă pentru 39 de persoane, din care 35 aflate iniţial sub control judiciar şi 4 persoane aflate iniţial în arest la domiciliu.