Bacau | Padurar „vizitat” la domiciliu de 10 cautatori de trufe veniti sa-l agreseze

Un padurar din judetul Bacau a tras o spaima teribila dupa ce a fost vizitat la domiciliu de cel putin 10 barbati, veniti sa-i predea o lectie usturatoare silvicultorului, ca a indraznit sa-i fugareasca din padure, ceva mai devreme.

In ultima perioada, s-a dezvoltat o adevarata retea de cautare a trufelor, considerate cele mai pretioase ciuperci care cresc in natura si se numara printre cele mai scumpe si apreciate delicatese.

Luna trecuta, politistii din Bacau au oprit o autoutilitara condusa de un tanar de 24 ani care avea zeci de cutii cu trufe. In total, 836 kilograme de „diamante negre” cu o valoare de piata de 200.000 lei. Asa ca, nu este de mirare, cum s-au pus bazele unor afaceri ilegale, trufele putand fi recoltate doar de persoane autorizate.

Revenind la padurarul bacauan, 10 persoane s-au oprit in fata casei acestuia, inarmate cu rangi, arme albe si spray iritant. Acestia au proferat injurii la adresa barbatului, care se afla la domiciliu alaturi de familia lui. Padurarul a incercat sa-i fugareasca pe cautatorii ilegale de trufe dar unul dintre ei a pulverizat cu spray.

In cele din urma, padurarul a ajuns la spital si a prins frica braconierilor. Acestia au caini antrenati sa gaseasca trufe si sunt agresivi tinand cont ca au prins gustul banilor din aceasta „afacere”. Politistii au vizionat imaginile suprinse pe o camera de supraveghere si cerceteaza cazul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *