Bacau | Pacient tratat cu plasma la Spitalul Judetean

Sharing is caring!

Ieri, la Compartimentul ATI special amenajat în Sectia Boli Infectioase din cadrul Spitalului Judetean, a fost administrată prima doză de plasmă unui pacient infectat cu virusul Covid19.

Este vorba despre o femeie în vârstă de 87 de ani, transferată la Bacău, în data de 23 mai, de la Unitatea Primiri Urgențe a Spitalului Moinești, cu suspiciunea de infecție cu coronavirus. Diagnosticul de infecție Covid19 a fost confirmat la 24 mai.

Plasma a fost recoltată în data de 18 mai, prin echipamentul de plasmafereza instalat la Centrul de Transfuzii, de la un pacient vindecat anterior de Covid19, iar eșantioane din aceasta au fost trimise spre testare de compatibilitate, dozarea titrului de anticorpi și alte posibile boli transmisibile la București.

Rezultatele au venit miercuri iar ieri a fost administrata pacientei prima doză din acest tip de tratament. Administrarea a decurs în condiții normale. Pacienta va primi cate o unitate de plasma de 200 ml timp de 3 zile consecutiv, urmand a fi constant monitorizata.

Pana acum, nu s-au inregistrat reactii adverse.

shares