Bacau | Orasul Darmanesti primeste 4 milioane de euro pentru construirea unei centuri ocolitoare

centura darmanesti

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Cseke Attila, a semnat 10 noi contracte, finanţate prin Programul Naţional de Investiţii ”Anghel Saligny”. Printre acestea, singura dedicata zonei Moldovei este dedicata construirii unei centuri ocolitoare a traficului greu din Darmanesti.

„Un proiect la care am lucrat în ultimii cinci ani a primit finanțare 20 milioane de lei (200 miliarde de lei vechi). Este vorba de „Centura ocolitoare trafic greu” în orașul Dărmăneşti. Finanțarea este asigurată parțial prin Programul Național Anghel Saligny, valoarea totală a proiectului fiind de 28 milioane de lei. Suntem singura localitate din județul Bacău care a primit finanțare pentru a construi o centură ocolitoare. Astfel traficul greu din centrul orașului va fi deviat, reușind să reducem poluarea fonică, riscul de accidente și să facilităm un aer respirabil mult mai curat pentru cetățeni. Viitoarea centură ocolitoare va deveni coloana vertebrală a dezvoltării localității noastre”, a precizat primarul Constantin Toma, într-o postare pe Facebook.

Varianta centurii ocolitoare Darmanesti propusa prin proiect are o lungime de 4460 metri si va asigura tranzitul autovehiculelor de mare tonaj intre strada Energiei si DN 12 A. Dupa executie, traficul rutier din zona centrala a orasului va fi restrictionat la maxim 3.5 tone.