Bacau | O casa sociala pentru o familie cu 7 copii a fost construita de Protopopiatul Onesti

casa onesti

Prima din cele 7 locuințe sociale din Proiectul „Casa Bucuriei”, dezvoltat de Protopopiatul Onești a fost construita pentru o familie cu 7 copii.

Casa Anastasia este prima casa finalizată din proiect, fiind construită de Protopopiatul Onești în doar șapte luni de zile, costul total al construcției însumând aproximativ 80.000 lei. Terenul a fost oferit de Consiliul Local Mănăstirea Cașin, prin buna colaborare cu primarul Adriana Enache, edilul comunei.

Ieri a fost oferită spre folosire, complet mobilată și utilată, unei familii sărmane cu 7 copii pe o perioada nedeterminată, cu condiția îngrijirii copiilor și școlarizării lor. Familia se numește Coman, tatăl Iulian (37 de ani) și mama Rodica (31 de ani), iar copiii: Raluca (11 ani), Denisa-Elena (10 ani), Iulian (8 ani), Delia (7 ani), Natalia-Ioana (4 ani), Emanuel (2 ani), Mădălin (1 an) iar în curând familia va avea încă un membru, pe Parascheva.

Casa a fost construită de către Protopopiatului Onești, Parohia Buna Vestire – Mănăstirea Cașin, Parohia Mănăstirea Cașin, Asociația Patmos – Onești și Asociația Suroti.

Proiectul „Casa Bucuriei” este implementat în Protopopiatul Onești cu sprijinul și binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, prin sectorul de Asistență Socială al Eparhiei. Protopopiatul Onești își propune prin acest proiect să construiască sau să amenajeze 7 astfel de case în zona Protopopiatului, scopul acestor case fiind exclusiv filantropic, și anume ajutorarea semenilor care trec prin situații dificile în viață.