Bacău | O bătrână a fost înșelată prin metoda „Accidentul” de un deținut din Galați

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Bacău au documentat activitatea infracțională a 3 persoane, bănuite de comiterea infracțiunii de înșelăciune. Pe 26 iulie, au fost puse în executare 8 mandate de percheziție domiciliară, astfel, fiind recuperat o parte din prejudiciul cauzat. Totodată, 3 persoane au ajuns în Arestul IPJ Bacău.

Pe 29 iunie, în jurul orei 15.00, polițiștii Secţiei 3 Poliţie Rurală Oneşti au fost sesizati de către o femeie de 80 de ani, din comuna Bogdăneşti, despre faptul că, la aceeași dată, în jurul orei 00:30, persoane necunoscute ar fi contactat-o telefonic folosindu-se de calități mincinoase, respectiv cadre medicale și, sub pretextul că fiul acesteia ar fi suferit un accident, i-ar fi solicitat acesteia sume de bani pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate.

Bătrâna s-ar fi deplasat în comuna Oituz unde i-ar fi înmânat unei persoane necunoscute suma de 2.800 de euro si 2000 de lei, cu promisiunea că ii va fi ajutat fiul aflat în stare de nevoie.

n urma cercetărilor efectuate de polițiști a fost identificat un bărbat de 30 de ani, ce era încarcerat în Penitenciarul Galaţi. De asemenea, s-a stabilit că, bănuitul ar fi fost sprijinit în activitatea infracţională de două femei, de 19 și 40 de ani, cele două deplasându-se la bătrână de unde au preluat sumele de 2.800 euro şi 2.000 de lei.

Pe 26 iulie, polițiști din Onești, Bacău și din cadrul Secţiei 5 Poliţie Rurală Răcăciuni au pus în executare 8 mandate de percheziţie domiciliară dintre care, 6 pe raza județului Bacău şi 2 în Penitenciarul Galaţi. La activităţi au fost angrenaţi jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Bacău.

În urma efectuării percheziţiilor în Penitenciarul Galaţi, polițiștii au găsit asupra bănuitului un telefon mobil și 10 cartele telefonice. De asemenea, la percheziţiile efectuate pe raza județului Bacău au fost identificate mijloace materiale de probă și suma de 2.000 de euro.

Faţă de persoanele bănuite de comiterea faptei s-a dispus reținerea pentru 24 de ore, fiind introduse în Arestul IPJ Bacău.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române. Activitățile au beneficiat de sprijinul Unității Teritoriale de Analiză a Informațiilor Bacău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *