Bacău | Nela Ignatenko, condamnată în dosarul Ferma Băneasa, a fost prinsă în Belgia

În luna martie, Nela Ignatenko, condamnată la 5 ani de închisoare cu executare în dosarul Ferma Băneasa, a fost prinsă în Belgia. Acum, femeia se luptă în instanță să nu fie predată în România.

Nela Ignatenko, fostă Păvăloiu (56 de ani), nu a fost găsită de polițiști la domiciliu, fotografia ei fiind postată la secțiunea „urmăriți” a Poliției Române. Ulterior, aceasta a postat un ultim mesaj pe pagina de Facebook, din care aflăm că „Dacă Dumnezeu este cu tine, nu contează câți sunt împotriva ta”, textul fiind publicat imediat după ce poza sa a apărut pe site-ul Poliției Române.

Recent căsătorită cu „contele Albert Alexei von Kloss-Ignatenko, savant-cosmist şi om de ştiinţă iluminist”, un ucrainean care promovează o așa numită cultură „cosmoumanistă”, inventată chiar de el, Nela plănuia ca anul anul viitor să deschidă „cursurile Universității Mondiale pentru Tehnologiile Psihoinformaționale PSYT”.

Nela Păvăloiu a pozat în ultimii 20 de ani într-o femeie de afaceri de succes și s-a implicat în diverse acțiuni politice și economice din care nu au lipsit invitați de vază, de la ambasadori la europarlamentari. Partenera de afacere a „contelui”, Nela Fenechiu pe numele de domnișoară, s-a născut în Tîrgu Ocna. După 1990, Nela a deschis în Bacău primul club de striptease din oraș. A venit apoi la București și a ajuns consilier guvernamental în mandatul lui Călin Popescu Tăriceanu.

Europa Liberă a scris despre Nela Păvăloiu că este cea care i-a făcut cunoștință prințului Paul al României cu Remus Truică, în vederea retrocedării pădurii Băneasa și cu scopul de a obține pentru ea o parte din suprafețele care urmau a fi retrocedate. Prin intermediul fiicei sale, Ana Maria Șerban, care administrează o firmă, Nela Păvăloiu a obținut mai multe terenuri în Snagov, terenuri puse sub sechestru de DNA.