Bacău| Ministerul Apărării a refuzat construirea blocuilor sociale pe terenurile de instrucție ale Armatei, SRI și Jandarmilor

Bacau-oras-blocuri

foto: zdbc

Pe parcursul acestui an, primarul municipiului Bacău, Lucian Stanciu-Viziteu, a solicitat în două rânduri Ministerului Apărării Naționale inițierea procedurilor de transmitere din domeniul public al statului și din administrarea Ministerului Apărării Naționale, în domeniul public al municipiului Bacău, a unor suprafețe de 79,61 ha și 17,12 ha din imobilul 2367 Bacău, situat în apropierea șoselei de Centură, partea de vest, respectiv a unei suprafețe de 73.098,69 mp din imobilul situat pe strada General Ștefan Gusă, în vederea realizării unor obiective de investiții de interes public local. 

Administratorul public, Ciprian Piștea, a explicat pentru Ziarul de Bacău, faptul că Primăria ar fi vrut să folosească terenurile pentru construcția unor blocuri sociale. 

„Este vorba despre un teren din lateralul Centrului de Afaceri și altul de lângă Jandarmi. Noi intenționam să ridicăm acolo niște blocuri sociale, prin PNRR (Programul Național de Redresare și Reziliență (n.r.)”, a declarat administratorul public al Bacăului. 

Ministerul Apărării a refuzat însă cererea Primăriei Bacău.

” […] în urma analizării solicitării de către structurile abilitate ale ministerului nostru a fost luată decizia menținerii imobilelor în domeniul public al statului și în administrarea Ministerului Apărării Naționale. Imobilele nu sunt dezafectate, acestea find utilizate de structurile MAPN din garnizoana Bacău, pentru antrenamentul și instrucția tactică de specialitate, precum și de către structuri ale Serviciului Român de Informații și Inspectoratului Județean de Jandarmi Bacău, conform planurilor de cooperare dintre instituții”, se arată în răspunsul venit de la Armată. 

Astfel, urmează ca Primăria Bacău să caute și să identifice noi terenuri pentru ridicarea noilor blocuri. 

zdbc