Bacau / Lucrarile de reabilitare a podului peste Trotuș au ieșit din impas

raul Trotus

Primăria Municipiului Onești anunță că a rezolvat problemele contractuale cu proiectantul și constructorul, astfel încât vor putea începe lucrările de reabilitare a podului peste râul Trotuș.

Creșterea salariului minim în domeniul construcțiilor a obligat firma Confer Group SRL, cea care a câștigat licitația, să solicite bani mai mulți de la municipalitatea oneșteană. Potrivit primarului Nicolae Gnatiuc, această problemă s-a rezolvat prin semnarea unui act adițional la contract.

Podul peste Trotuș, de la ieșirea din municipiul Onești spre Bacău și Târgu Ocna, va fi reabilitat. Finanțarea de peste 7 milioane de lei este asigurată cu fonduri de la Ministerul Dezvoltării, prin PNDL 2. După licitație, contractul de proiectare și execuție s-a semnat în noiembrie 2018, la sediul Primăriei Onești.

Nicolae Gnatiuc, primarul din Onești, a anunțat că proiectarea este finalizată și a prezentat pașii birocratici ce urmează să fie parcurși: obținerea acordului de la Inspectoratul de Stat în Construcții și emiterea autorizației de construire. Edilul a preconizat că până pe 24 mai va fi în măsură să dea ordinul de începere a lucrărilor.

Conform contractului, reabilitarea podului peste râul Trotuș trebuie făcută în 9 luni.