Bacău | Lemn confiscat și amenzi pentru o firmă din Plopana

padure

Polițiștii de investigare a criminalităţii economice, împreună cu cei din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Traian, cu sprijinul specialiştilor silvici au desfășurat ieri o acțiune de prevenire şi combatere în domeniul prelucrării şi comercializării materialului lemnos.

Poliţiştii au confiscat, valoric, 86 de m.c. material lemnos, în valoare de 73.000 de lei. Totodată, au fost aplicate în total, 15 sancţiuni contravenţionale în valoare de 23.000 de lei, din care 4 sancțiuni contravenționale aplicate în baza Legii 171/2010.

În urma verificărilor efectuate de către poliţişti, cu sprijinul specialiştilor silvici din cadrul Gărzii Forestiere Suceava, la o societate comercială din comuna Plopana, s-au constatat nereguli cu privire la modul de înregistrare a datelor în sistemul SUMAL şi diferenţe între stocurile scriptice şi cele fizice de material lemnos.

Față de cele constatate, s-a luat măsura sancționării contravenționale conform Legii 171/2010, în valoare de 15.000 de lei, precum și confiscarea contravalorii cantității de material lemnos comercializată fără îndeplinirea condițiilor legale, în sumă de 73.000 de lei