Bacau / Investitii de aproape 50 milioane de euro in reteaua de apa si canal la Onesti

onesti

Reprezentanții SC RAJA SA Constanța au prezentat stadiul aplicației pentru „Dezvoltarea infrastructurii de apă potabilă și apă uzată în municipiul Onești”, proiect aflat în fază avansată de elaborare, ce urmează a fi cofinanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020.

Valoarea totală nerambursabilă ajunge la 49 mil. Euro, din care UE va asigura suma de 36,75 mil. euro, bugetul de stat va suporta 4,9 mil euro, SC RAJA SA va contribui cu suma de 6,37 mil euro, iar UAT Onești va cofinanța proiectul cu valoarea de 0,98 mil euro.

Prin intermediul acestei aplicații se vor executa ample lucrarări de reabilitare, modernizare și extindere a rețelelor publice de apă-canal, retehnologizări la stațiile de tartare a apei potabile, construirea unei noi stații de epurare, montare de stații hidrofoare noi în toate cartierele, forare-captare sursă proprie de apă pentru Onești, înlocuire vane și contorizări abonați.

Ținta proiectului este reducerea pierderilor de apă din sistem și îmbunătățirea calității serviciilor adresate populației și agenților economici.