Bacău | Infracțiuni în domeniul silvic, constatate de polițiștii de ordine publică și reprezentanții Gărzii Forestiere Suceava

cap remorca

Ieri, pe DJ 123, la Dărmănești, polițiștii Bacău au identificat un ansamblu de autovehicule format din cap tractor şi semiremorcă, precum şi un ansamblu format dintr-un camion cu remorcă care transportau lemn rotund, speciile răşinoase.


Cu ocazia controlului efectuat au fost identificate diferenţe între cantitatile menţionate în avizele de însoţire şi cele faptice, aspecte ce au condus la constatarea a două infracţiuni prevăzute de Legea nr. 46/2008 si a unei contravenții pentru nerespectarea Legii nr. 171/2010.


În cazul primului ansamblu de autovehicule, respectiv în semiremorcă, a fost identificată o diferenţă mai mare de 10 m.c, sens în care au fost întocmite acte de constatate privind săvârşirea infracţiunii prev. de art. 68 al. 21 din Legea nr. 46/2008, fiind dispusă confiscarea atât a capului tractor, a semiremorcii, precum şi a diferenţei de material lemnos.


În situaţia celui de-al doilea ansamblu, în camion a fost identificată o diferenţă mai mică de 10 mc, sens în care a fost aplicată o sancţiune contravenţională prevăzută de Legea nr. 171/2010 în valoare de 3.000 de lei şi confiscată diferenţa, iar pe remorcă diferenţa a fost mai mare de 10 mc, aspecte ce au constituit elemente constitutive pentru săvârşirea unei infracţiuni, diferenţa de material lemnos fiind, de asemenea, confiscată.