Bacau| Incepe admiterea la Universitatea Vasile Alecsandri

Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău a anuntat ca de luni va incepe admiterea de vara pentru studiile universitare de licenta, master si doctorat. Oferta educationala din acest an este la fel de variata si include peste 60 de programe de studii universitare. In cadrul Universitatii „Vasile Alecsandri” din Bacău sunt cinci facultati care acopera mai multe domenii: Facultatea de Litere, Facultatea de Inginerie, Facultatea de Stiinte, Facultatea de Stiinte Economice si Facultatea de Stiinte ale Miscarii, Sportului si Sanatatii.

Incepand de luni, proaspetii absolventi de liceu sunt asteptati pe portile Universitatii „Vasile Alecsandri” din Bacău. Cu peste 62 de ani de traditie in invatamantul superior, universitatea este acreditata ARACIS in sistemul national de invatamant. Mii de studenti sunt asteptati si in acest an sa se inscrie la programele de licenta, master si doctorat din cadrul facultatilor.

Conf. univ. dr. Cristina Buzoianu, prorector Universitatea „Vasile Alecsandri” Bacău: „Oferta educationala a celor 5 facultati din cadrul universitatii cumuleaza 35 de programe de studii universitare de licenta, 24 de programe de studii universitare de master si trei programe de doctorat„.

In acest an, admiterea se poate realiza prin inscriere online pe platforma universitatii sau la sediul celor cinci facultati.

Conf. univ. dr. Cristina Buzoianu, prorector Universitatea „Vasile Alecsandri” Bacău: „Admiterea se realizeaza pe locuri bugetate si locuri cu taxa. La licenta, universitatea pune la dispozitie 605 locuri bugetate si 1815 locuri cu taxa. Pentru studiile universitare de master, universitatea are 348 de locuri bugetate si 922 de locuri cu taxa. De asemenea, incepe si admiterea pentru romanii de pretutindeni si admiterea la colegiul tertiar nonuniversitar„.

Candidatii  care vor sa acceseze mai multe detalii si amanunte despre conditiile de inscriere, documentele necesare si probele de concurs le pot afla de pe platforma universitatii www.admitere.ub.ro sau de pe paginile web ale facultatilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *