Bacău | Incendiu la o casă din Plopana! A ars o suprafață de aproximativ 100 mp și mai multe bunuri

Un incendiu a izbucnit ieri, 27 septembrie, la o casă din comuna Plopana. Nu au existat victime, ci doar pagube materiale.

De urgență, la locul solicitării s-au deplasat două autospeciale de stingere cu apă și spumă. La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta cu flacără la acoperișul casei de locuit și la nivelul unei anexe, pe o suprafață de aproximativ 60 mp, respectiv 40 mp.

Nu au fost înregistrate victime, ci doar pagube materiale. A ars acoperișul construcțiilor pe suprafețele menționate și s-au deteriorat bunuri materiale din locuință.

Din cercetările efectuate de pompierii militari, cauza probabilă de producere a incendiului este sistemul de gătit (aragazul) amplasat necorespunzător față de materialele combustibile. 

„În scopul preîntâmpinării unor astfel de evenimente, este important să supravegheați aparatele de pregătire a hranei când sunt în funcțiune, să aşezaţi cratiţa cu mâner, astfel încât să nu cadă de pe aragaz sau să se răstoarne peste flacără și să curăţaţi depunerile de grăsime şi resturile de mâncare de pe aragaz, deoarece acestea se pot aprinde uşor”, a transmis ISU Bacău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *