Bacău | Habitat for Humanity România construiește primele 4 locuințe la Poduri

habitat for humanity

În această săptămână, Habitat for Humanity România organizează primul eveniment de construire accelerată și voluntariat de la începutul pandemiei în România. În timpul evenimentului vor fi construite 2 locuințe pentru 2 familii vulnerabile din comunitate.

În cele 5 zile de eveniment, se vor construi la Poduri, județul Bacău, 2 locuințe pentru 2 familii cu venituri reduse, care au nevoie urgentă de a locui într-o casă decentă. Locuințele vor fi construite cu un număr total de 31 de voluntari.
Printre voluntarii prezenți la eveniment vor fi și câțiva membri din cartierul Izvoare, județul Bacău, familii care locuiesc acum în case construite de Habitat for Humanity România la evenimentele BIG BUILD.

Roberto Pătrășcoiu, director național Habitat for Humanity România: „Habitat for Humanity România începe un nou demers-manifest pentru accesul familiilor vulnerabile la locuire decentă și accesibilă. Proiectul pilot dezvoltat în această perioadă în comuna Poduri, din județul Bacău, este o inițiativă de al cărei potențial rezultat se vor putea bucura cei pentru care «acasă» înseamnă doar un vis.”

Proiectul pilot presupune construirea a 4 locuințe în comuna Poduri, județul Bacău – 2 construite cu ajutorul voluntarilor și 2 cu echipa de constructori, cât și 2 locuințe construite în comuna Cumpăna, județul Constanța, cu implicarea voluntarilor.