Bacau | Focar de gastroenterita acuta la Scoala Gimnaziala Nicolae Iorga fiind inregistrate 32 cazuri

Un focar de gastroenterita acuta a izbucnit la Scoala Gimnaziala Nicolae Iorga din Bacau. S-au inregistrat 32 cazuri dintre care 5 copii au ajuns la Spitalul Judetean Bacau, in Compartimentul de Primiri Urgente Pediatrie.

Micutii au prezentat dureri abdominale si varsaturi fiind diagnosticati cu sindrom dispeptic.

„Am solicitat Direcției de Sănătate Publică, după ce va face analiza cauzelor acestui focar, să le prezinte public pentru informarea părinților. Sunt convins că atât Inspectoratul Școlar Județean, cât și celelalte instituții responsabile vor lua măsurile care se impun pentru ca o astfel de situație să nu se mai repete.Din informațiile furnizate de S.C. CRAB S.A, apa potabilă nu va fi oprită pe str. Bicaz, unde este situată Școala „Nicolae Iorga”. Conducerea unității are tot sprijinul instituției pe care o reprezint”, a mentionat primarul Bacaului, Lucian Daniel Stanciu Viziteu.

Copiii au fost izolati la domiciliu si din primele informatii nu au consumat vreun aliment comun si nu au plecat in excursie impreuna.

Potrivit DSP Bacau se impun urmatoarele masuri:

– Triaj epidemiologic la intrarea ȋn clasă privitor la simptomatologia de tip digestiv/respirator, conjunctivită; supravegherea clinico-epidemiologică a preşcolarilor pentru o perioadă de 7 zile;

– Fiecare preșcolar va avea pacheţel cu mâncare şi sticluţă de apă individuale;

– Asigurarea curăţeniei şi dezinfecţiei  ȋn şcoală; 

„Precizam ca, in eventualitatea in care se vor prezenta la spital si alti prescolari/scolari din aceasta scoala DSP Bacau a recomandat SJU Bacau, sa recolteze probe in vederea efectuarii investigatiilor specifice de laborator, dupa caz”, a mentionat DSP Bacau, intr-un comunicat.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!