Bacau | Femeie din Moinesti insealata cu peste 80.000 lei prin metoda „Generalul American”

Polițiștii de investigații criminale din Moinești au pus în executare un mandat de percheziţie domiciliară, emis de Judecătoria Moineşti, la locuinţa unei femei de 37 ani, din județul Giurgiu. Cu această ocazie, la imobilul acesteia au fost identificate și ridicate mijloace materiale de probă.

Din investigații a reieșit faptul că, în perioada 02-16 mai, bănuita  ar fi ajutat persoane necunoscute să comită infracțiunea de înșelăciune prin metoda, Generalul American, în dauna unei femei de 62 de ani, din Moinești, prin faptul că, ar fi primit în conturi bancare ce îi aparțineau, suma totală de 80.900 de lei, în patru tranșe. Ulterior, ar fi remis, suma,  sub diferite forme, către alte persoane, în conturi din Nigeria.

Polițiștii continuă cercetările în vederea stabilirii întregii activități infracționale a celor în cauză și tragerea la răspundere penală.

Polițiștii atrag atenția asupra acestei forme de înșelăciune, metoda bazându-se pe încrederea celor care se lasă abordați, prin intermediul internetului, de către o femeie sau un bărbat care le promite o relație de prietenie și îi conving, ulterior, să le trimită bani pentru a crea o legătură amoroasă.