Bacău | Exercițiu în cazul prăbușirii unei clădiri

WhatsApp Image 2022-06-16 at 16.49.01

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Mr. Constantin Ene” al Județului Bacău a desfășurat astăzi un exercițiu de cooperare și conducere, cu forțe și mijloace în teren. Acesta a avut drept scop antrenarea structurilor de intervenție, în cazul prăbușirii unei clădiri.

Potrivit scenariului, în urma producerii unui seism cu magnitudinea de 7,5 grade pe scara Richter, eveniment ce a condus la prăbușirea unei clădiri, pompierii militari sunt anunțați prin Sistemul Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112 despre faptul că, mai multe persoane sunt grav rănite sau surprinse printre dărâmături. Concomitent, aceștia sunt înștiințați și despre producerea unui incendiu, la nivelul unei clădiri din proximitate.

Pompierii militari au intervenit conform scenariului, scopul acțiunilor de primă intervenție fiind orientat către salvarea vieților omenești și evacuarea bunurilor materiale. Astfel, au fost constituite echipaje de căutare-salvare și echipaje de stingere. După ce victimele au fost extrase de sub dărâmături și evaluate de echipajele SMURD prezente la fața locului, acestea au fost pregătite în vederea transportării la cea mai apropiată unitate medicală. De asemenea, în acest timp, echipajul de stingere a localizat și lichidat incendiul.

Scopul antrenamentului a fost atins prin verificarea capacității de acțiune în cazul producerii unor astfel de evenimente care presupun o desfășurare amplă de forțe și mijloace.

Precizăm faptul că, subunitățile de intervenție din cadrul ISUJ Bacău desfășoară frecvent astfel de exerciții de pregătire.