Bacău | Doi turiști s-au rătăcit pe un drum forestier. Mașina a intrat în șanț, rămânând suspendată

Doi turişti s-au rătăcit pe un drum forestier din zona Slănic Moldova, județul Bacău. Aceștia au folosit Google Maps şi au intrat cu maşina într-un şanţ. Ulterior, jandarmii montani i-au ajutat să scoată autovehiculul din șanț și i-au condus în siguranță până la stațiune.

Este pentru a doua oară în această lună, când șoferi din Brașov se rătăcesc în stațiunea băcăuană.

Cei doi turişti au plecat luni către staţiunea Slănic Moldova, unde erau aşteptaţi de nişte prieteni. Ei au ales o scurtătură, mai exact un drum forestier.

După ce s-a înnoptat, șoferul a intrat cu mașina într-un șanț, rămânând suspendat. 

Prietenii acestora au cerut sprijinul autorităţilor. Jandarmii din cadrul Postului de Jandarmi Montan Slănic Moldova au intervenit şi i-au găsit pe cei doi la aproximativ 10 kilometri de staţiunea Slănic Moldova.

Oamenii legii i-au ajutat să scoată mașina din șanț și i-au însoţit până au ajuns în staţiune la unitatea de cazare.

„Jandarmii montani recomandă turiştilor care vor alege ca destinaţie zona montană a judeţului să ţină cont de atenţionările meteorologice emise, să se informeze cu privire la starea drumurilor, a traseelor care urmează să fie abordate, să fie echipaţi corespunzător şi să nu plece singuri la drum. În cazul apariţiei unei situaţii de dificultate sau de risc la adresa integrităţii, sănătăţii sau a vieţii solicitaţi ajutor prin intermediul numărului unic pentru apeluri de urgenţă 112 şi nu părăsiţi zona pentru a nu îngreuna localizarea”, sunt sfaturile jandarmilor pentru turiştii aflaţi astfel de situaţii.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!