Bacău | Doi bărbați reținuți pentru că ar fi omorât în bătaie un cal

Doi bărbaţi, în vârstă de 33, respectiv, 53 de ani, din localitatea Odobeşti, au fost reţinuţi de poliţişti după ce ar fi omorât în bătaie un cal.

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău – Biroul pentru Protecţia Animalelor au fost sesizaţi de către un bărbat din comuna Odobeşti cu privire la faptul că, un localnic, de 53 de ani, ar fi omorât un cal în şanţul de lângă drumul comunal.

„Din cercetări, poliţiştii au stabilit că pe 11 iunie, un bărbat de 33 de ani, din comuna Odobeşti ar fi împrumutat, de la un localnic, un atelaj hipo tractat de un cal pentru a se deplasa la o moară din comună. La un moment dat, calul nu ar mai fi putut să tragă căruţa şi ar fi căzut într-un şanţ de pe marginea drumului comunal. Bărbatul ar fi lovit calul cu biciul pentru a se ridica, însă, văzând că nu reuşeşte, ar fi solicitat sprijin proprietarului animalului. După mai multe încercări de a ridica animalul de jos, prin exercitarea de lovituri asupra acestuia, proprietarul calului ar fi omorât animalul”, potrivit IPJ Bacău.

Ieri, 14 iunie, poliţiştii au luat măsura reţinerii pentru 24 de ore a celor doi bărbaţi, de 33 şi 53 de ani, bănuiţi de comiterea infracţiunilor de rănirea sau schingiuirea animalelor şi uciderea animalelor, cu intenție, fără drept.