Bacau | Cum functioneaza Romania? O bucata de drum surpat nu poate fi reparata mai devreme de 2 luni fara un aviz de la Garda Forestiera

zona magura

Birocratia din Romania atinge paroxismul uneori cand vorbim despre interventii urgente. In urma unei alunecari de teren, o bucata din DN 11 care traverseaza zona Magura s-a surpat iar lucrarile de reparatii nu pot fi efectuate pana cand nu sunt obtinute toate avizele. Firma care executa lucrarile trebuie sa aduca un utilaj de mare tonaj fiind nevoie de taierea a 4 copaci.

Desi nu sunt specii protejate, cei 4 copaci nu pot fi taiati mai devreme de 2 luni pana cand Garda Forestiera Suceava nu acorda autorizatia de taiere. Intamplarea a fost povestita de prefectul judetului Bacau, Leonard Ioan Bulai.

„2 luni în condițiile in care lucrarea este de primă urgență și trebuie finalizată în 6 luni iar constructorul urma să o realizeze înainte de debutul sezonului rece! Cred că e momentul să nu ne mai tot ascundem! Ăsta e modul în care înțeleg unele instituții colaborarea, urgența, interesul public. Eu îmi cer scuze șoferilor băcăuani și celor care tranzitează zona și îi asigur că voi continua să fac eforturi pentru a remedia situația, iar lucrările să poată începe”, a povestit Leonard Ioan Bulai.