Bacau / Cuibusor de nebunii. Club clandestin cu petreceri, consum de droguri si prostitutie

mascati

În zilele de 27 și 28 martie 2019, procurorii DIICOT Bacău și organele de cercetare penală din cadrul BCCO Bacău și DGA Bacău au efectuat un număr de șapte percheziții la domiciliile unor persoane fizice și la sediile unor persoane juridice, ridicând, totodată, înscrisuri aflate în evidențele unor instituții publice și persoane juridice de drept privat, într-un dosar având ca obiect infracțiuni de trafic de droguri, punerea la dispoziţie a unui local pentru consumul ilicit de droguri, folosirea prostituției infantile, infracțiuni de corupție și asimilate faptelor de corupție.

Investigația vizează activitățile unor oameni de afaceri din municipiul Bacău care, începând cu anul 2015, au amenajat un club clandestin  în care organizau, cu o frecvență aproape zilnică, petreceri  în timpul cărora se consumau o gamă variată de droguri sau substanțe cu efect psihoactiv și se utilizau în mod curent serviciile unor persoane de sex feminin minore care practică prostituția.

Cercetările efectuate au relevat faptul că în jurul persoanelor care se ocupau de întreținerea clubului și de organizarea petrecerilor, s-a agregat un anturaj din care făceau parte oameni de afaceri, persoane cunoscute cu trecut infracțional, precum și funcționari din cadrul unei instituţii publice.

Pe parcursul celor două zile în care s-a desfășurat acțiunea, au fost aduse la sediul DIICOT Bacău, în vederea audierii, mai multe persoane având diferite calități procesuale. Până în acest moment au fost reținute și ulterior, arestate preventiv trei persoane, printre care și un ofițer din cadrul IPJ Bacău.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția de Operațiuni Speciale.

La acțiune au participat lucrători din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Bacău.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.