Bacau | Creste taxa de salubritate in municipiul Bacau

masina gunoi

Conform primarului Lucian Daniel Stanciu Viziteu taxa de salubrizare care se încasează de la cetățenii municipiului este sub costuri. Conform legii, un procent din această taxă, în afară de ridicarea și tranportul deșeurilor, este destinat întreținerii străzilor. La momentul acesta, băcăuanii plătesc 10 lei lunar, sumă care nu acoperă nici măcar partea de deșeuri, restul fiind subvenționat de la buget.

„Asta înseamnă că în loc să dispunem de bani de investiții în școli, spații verzi, locuri de joacă, îi folosim pentru diferenței de taxă până la acoperirea costului real. Cred că este absolut normal și cinstit față de cetățenii municipiului să prezint realitatea așa cum este ea. Din păcate, dotarea tehnică actuală a Direcției de Salubrizare lasă de dorit. Nu s-au mai făcut achiziții de utilaje moderne în ultimii ani, prin urmare, iarna aceasta suntem nevoiți să intervenim pentru deszăpezirea drumurilor și trotuarelor de pe raza municipiului cu echipamentele vechi pe care le deținem și cu utilaje închiriate de la diferite societăți, prin licitație”, a spus primarul Bacaului.

Momentan, pe raza municipiului se intervine cu opt utilaje proprii, precum și manual. În plus, există contracte pentru deszăpezire cu nouă operatori privați.