Bacău | Contract de 41 milioane lei pentru modernizarea coridorului de mobilitate urbană din centrul municipiului Moineşti

moinesti

Valentin Ivancea, președintele Consiliului Județean Bacău, a participat astăzi, alături de dl. Vasile Asandei- director general ADR Nord Est și de dl. Valentin Vieru- primarul municipiului Moinești, la semnarea contractului de execuție a lucrărilor de construire în cadrul proiectului „Modernizarea coridorului de mobilitate urbană integrată în zona centrală a municipiului Moinești”.

Prin implementarea acestui proiect se urmărește reducerea emisiilor de carbon în zona municipiului, prin dezvoltarea planurilor de mobilitate urbană durabilă.

„Consiliul Județean susține autoritățile locale care atrag și implementează fonduri europene, aceasta fiind cheia pentru o administrație eficientă. Accesarea axei prioritare care promovează tranziția verde de către UAT Moinești este un exemplu demn de urmat și de către municipiul Bacău- rămas restant la acest capitol. Felicit conducerea ADR Nord Est și echipa de implementare din Moinești- coordonată de edilul municipiului, pentru abordarea și dezvoltarea acestui sector atât de necesar pentru mediul în care trăim. La nivel european, transportul rutier se numără printre principalele cauze ale poluării atmosferice. În mod evident, extinderea opţiunilor de transport alternativ și descurajarea utilizării autoturismelor personale vor duce la îmbunătăţirea calităţii aerului”, a declarat Valentin Ivancea, președintele Consiliului Județean Bacău.