Bacau | Casa mistuita de flăcări în satul Valea lui Ion din cauza unui scurtcircuit

IMG-20221203-WA0003

Aseara, un apel primit pe Numărul Unic pentru Situații de Urgență 112 anunța producerea unui incendiu la o casă de locuit din comuna Blăgești, sat Valea lui Ion.

De urgență, la locul indicat s-au deplasat două autospeciale de stingere cu apă și spumă, un echipaj SMURD și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al localității cu o autospecială de stingere.

La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta cu violență la nivelul casei de tip P+1+M și la nivelul unei anexe.

În urma incendiului a ars o suprafață de aproximativ 200 mp locuință și aproximativ 100 mp, reprezentând anexa acesteia.

Din fericire, nu au fost înregistrate victime. Conform cercetărilor efectuate de pompierii militari, cauza probabilă de producere a incendiului este scurtciruitul electric.

Pentru a preîntâmpina producerea unor tragedii, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Mr. CONSTANTIN ENE” al Județului Bacău solicită cetățenilor să adopte un comportament preventiv și să acorde o atenție deosebită pregătirii în domeniul situațiilor de urgență!