Bacau | Bazinul olimpic de inot se inchide doua luni pentru reparatii

bazin olimpic

Dupa 11 ani de la punerea in functiune, timp in care nu au fost efectuate niciun fel de lucrări de mentenanță asupra celor două cuve de bazin, se va interveni pentru impermeabilizarea respectivelor cuve întrucât pierderile de apă sunt din ce în ce mai mari si nu sunt sustenabile economic.

Se va interveni punctual în locurile unde sesizăm că există crăpături, spărturi si linerul este compromis. Se vor verifica și reface, acolo unde este cazul, toate termosudurile linerului. Se vor reface marcajele de la bazinul de inot pentru a fi in conformitate cu reglementările FINA si se va interveni si la cele două headwall-uri de la capetele bazinului de Înot.

Bazinul de sărituri: La fel ca la bazinul de inot, se intervine punctual in zonele unde se observa crăpături, spărturi și se constată că linerul este compromis. Cauzat de decolorarea si compromiterea linerului de la linia apei, se va lipi o bandă suplimentară de liner astfel încât să se întărească zona respectivă. Se va interveni deasemeni la headwall-uri prin montarea unor noi coltare

Camerele de balans de la cele doua circuite de recirculare a apei, vor fi verificate si se va interveni punctual pentru eliminarea neconformitatilor apărute la termosudurile linerului.

Se vor repara cele 7 pompe de la grupurile de pompare care deservesc bazinul de inot și bazinul de sărituri.

De asemenea, se vor schimba toate dusurile si vor fi executate circuite noi de distribuție si alimentare cu apă caldă folosind tevi din cupru si teava Rehau astfel incat sa eficientizam consumul de apa.

Se vor schimba rigolele pluviale din zona de dusuri bărbați și se va efectua hidroizolație astfel încât să nu mai existe infiltratii de apă in centrala cermică.

Se vor repara și igieniza toate suprafetele si toate incaperile din zona de est a bazinului (zona dinspre Aleea Ghioceilor)

Deasemeni, ținând cont de afluxul foarte mare de utilizatori, vor fi redefinite circuitele funcționale pentru minimalizarea riscurilor ca persoane neautorizate să pătrundă în zonele care sunt destinate exclusiv pentru utilizatorii efectivi ai piscinelor.

Aceste lucrări enumerate mai sus reprezintă doar o selectie a lucrărilor care vor fi efectuate pe perioada in care bazinul va fi închis.

Durata estimată pentru efectuarea tuturor acestor lucrări este de 60 de zile calendaristice, incepand cu data emiterii ordinului de începere a lucrărilor, si anume 23 decembrie.