Bacau | Barbat care impartea pliante, hot de meserie

Ieri, in jurul orei 13.30, poliţia municipiului Moineşti a fost sesizată de către un bărbat de 61 ani, din Moineşti, despre faptul că o persoană necunoscută a sustras din locuinţa sa un portfofel în care avea suma de 100 lei.

Din verificările poliţiştilor care s-au deplasat imediat la faţa locului a rezultat că în jurul orei 12.00, în timp ce se afla la domiciliu, pe uşa care nu era asigurată, un tânăr de aproximativ 35 ani, sub pretextul că împarte pliante promoţionale, a profitat de neatenţia sa şi i-a sustras un portofel în care aavea suma de 100 lei.

Ulterior, poliţiştii au fost sesizaţi şi de către o femeie de 59 ani, tot din Moineşti, despre faptul că în aceeasi zi, în jurul orei 11.30, o persoană necunoscută, folosind acelaşi motiv, respectiv împărţirea de pliante promoţionale, a pătruns în locuinţa tatălui său, de 74 ani, din Moineşti, de unde i-a sustras telefonul mobil.

La scurt timp, în urma activităţilor specifice efectuate, poliţiştii de investigaţii criminale din Moineşti au reuşit să identifice un bărbat de 37 ani, din comuna Ungureni, bănuit de comiterea faptelor.

Prejudiciul a fost recuperat în totalitate pentru cele două persoane vătămate. Faţă de bărbatul de 39 ani s-a dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt.