Bacau / Animalele salbatice si cainii vagabonzi dau batai de cap taranilor

sacal

In ultimii ani, tot mai multi sacali au migrat din sudul tarii catre zona Moldovei. Desi aceasta specie se hraneste in special cu animale mici si hoituri, sacalii si-au facut o obisnuinta sa atace turmele cu oi. Politistii din Scorteni au anuntat primaria ca animalele salbatice ataca tot mai des gospodariile oamenilor. Cei de la Directia Silvica au confirmat pentru Desteptarea ca sacali se intalnesc pe toate fondurile de vanatoare in timp ce numarul ursilor si lupilor sunt in crestere.

„Din câte am auzit şi din discuţiile cu Mihai Gheorghe, şeful Postului de Poliţie din Scorţeni, într-adevăr, prin iarnă, pe un islaz din satul Şerpeni, mai mulţi lupi au atacat stâna lui Eugen Raţă. El a afirmat că lupii i-au mâncat două oi şi, cam în aceeaşi perioadă, a văzut de la distanţă un urs. Un alt incident s-ar fi petrecut pe Malul Tazlăului, în dreptul localităţii Hemeieni, când stâna oierului Moţei a fost atacată de o haită de şacali şi au omorât două oi. Nu am primit nicio reclamaţie în acest sens, însă, în ultima perioadă, s-au înmulţit asemenea animale sălbatice în această zonă. Este cunoscut faptul că acum un an, un an şi jumătate, o maşină a dat peste o ursoaică cu doi pui, omorând unul dintre ei, pe şoseaua dintre Scorţeni şi Floreşti”, a declarat primarul comunei Scorteni pentru Ziarul „Desteptarea”.

Probleme fac si haitele de caini. Animalele flamande ataca pentru a-si asigura hrana. Si in judetul Iasi s-au semnalat probleme din cauza cainilor vagabonzi. Zilele trecute, zeci de oi din gospodaria unui taran de langa Pascani au fost atacate de caini. Mai multe ovine au fost omorate.