Bacău | Amenzi pentru persoanele juridice care nu depozitează selectiv gunoiul

colectarea-deseurilor

foto: graidecluj

Primarul Bacăului, Lucian Stanciu Viziteu, a anunțat că Poliția Locală a a început să dea amenzi persoanelor juridice care nu depozitează selectiv gunoiul în pubelele special amenajate.

Sancţiunile sunt cuprinse între 5.000 şi 15.000 pentru persoanele fizice şi de la 20.000 la 40.000 pentru persoanele juridice. 

„Cu părere de rău am observat că sunt o serie de autori economici care evită legea. Aceştia, pentru a-şi debarasa deşeurile provenite din producţia lor industrială sau comercială, vin la punctele publice de colectare, lucru care este interzis pentru că este lege. Am început o campanie prin a le oferi autorizaţia de funcţionare iniţial doar dacă vin cu COVID aceste contracte pentru a demonstra că le au, apoi am relaxat acest lucru şi le cerem doar o declaraţie pe proprie răspundere că au aceste contracte şi în momentul în care există controale din partea poliţiei locale, în acel moment verificăm şi a fost un an de zile în care toţi au fost informaţi dacă mai era cineva care nu ştia legea, de acum încolo pentru operatorii economici pe care îi vom descoperi că nu au aceste contracte cum le cere legea, vom aplica cele mai mari sancţiuni pentru că rezultatul este că băcăuanii, persoanele fizice ajung să plătească costurile de salubrizare şi de transport de gunoi ale acestor companii”, a declarat Lucian Viziteu.

Hotărârea a fost luată întrucât județul este departe de a atinge ținta de reciclare impusă de UE este, de 50%.