Bacău | A fost semnat proiectul pentru modernizarea iluminatului public din municipiul Bacău

vizite-contract-iluminat

Sistemul de iluminat public stradal din Bacău va fi modernizat printr-un proiect în valoare de 46,8 milioane lei, a anunţat primarul Lucian Daniel Stanciu Viziteu.

„Astăzi, 4 august, alături de membrii echipei din Primăria Bacău, am semnat proiectul ”Modernizarea unei mari părți a sistemului de iluminat public stradal din municipiul Bacău” pe care îl va pune în practică firma contractantă Elba-Com S.A, Timișoara. Este un proiect în valoare de 46.803.917,42 lei, inclusiv TVA, câștigat de timișoreni după o licitație internațională pe procedura BERD”, a declarat primarul Lucian Viziteu.

În cadrul acestui proiect vor fi înlocuite 9.300 corpuri de iluminat stradale şi ambientale cu aparate noi cu surse LED şi dispozitive de control programabile. „Printre altele vor fi înlocuite corpurile de iluminat stradale și ambientale, peste 9.300 la număr, cu aparate noi cu surse LED și controllere programabile. Vor fi înlocuiți și montați peste 1.950 stâlpi metalici noi pentru iluminat. Estimările ne spun că vom avea un consum energetic la nivelul orașului nostru redus cu aproximativ 30 la sută, asta însemnând economii pentru băcăuani” a spus Lucian Viziteu