Bacau | A doua ediție Turul Colinelor 12-13 iunie 2021

TURUL COLINELOR MESH

Datorită faptului că prima ediție desfășurată anul trecut în județul Bacău a fost un real succes, ACS Rally Spirit va organiza în perioada 12-13 iunie 2021, cea de-a doua ediție Turul Colinelor.

Competiția ciclistică este organizată sub egida Federației Române de Ciclism, în parteneriat cu RoadGrandTour acolo unde toți cei interesați se pot înscrie deja.  

La fel ca și la prima ediție cursa va fi împărțită pe durata a doua zile, respectiv sâmbătă 12 iunie atunci când concurenții vor avea de parcurs proba Criterium în centrul orașului Bacău, cursă cu adițiune de puncte: sportivi elite 1h, sportivi amatori 40’, feminin Open 40’. Traseul va fi construit în centrul orașului Bacău pe Calea Marășesti și va avea o lungime de doi km, urmând ca, în premieră pentru ciclismul din Romania, Turul Colinelor, să fie transmis în direct atât pe canalul de televiziune SportExtra, cât și pe pagina RoadGrandTour.  

În ziua secundă a competiției, duminică 13 iunie, va avea loc proba de fond în lungime de 100km cu startul festiv în centrul orașului Bacău, Piața Tricolorului, la ora 10:00. Startul tehnic va fi la ieșirea din oraș, iar finish-ul va fi Mânăstirea Răchitoasa ora 13:00. Timp de control (timpul maxim la care poate sosi ultimul concurent) – 15:30.

Ne bucurăm pentru succesul avut cu prima ediție Turul Colinelor și de aceea în acest an am propus Consiliului Județean Bacău organizarea a trei etape ciclistice care se vor desfășura pe raza județului Bacău sub egida Federației Române de Ciclism, în parteneriat cu RoadGrandTour. Mulțumim încă odată Consiliului Județean Bacău pentru implicare totală în evenimentele organizate de noi, dar și partenerilor care ne sunt alături și fără de care nu am putea susține aceste competiții sportive.” declara Adrian RASPOPA, președintele ACS Rally Spirit.

Cele trei evenimente ciclistice care vor avea loc în județul Bacău în acest an sunt:

  • Turul Colinelor 12-13 iunie,
  • Drumul Eroilor 21-22 august, traseu Targu Ocna – Dărmănești,
  • Gentleman’s Bacău Tour 02 octombrie.