Bacău | 9 copii bolnavi de pecingine

foto_spital

9 copii dintr-o comună din județul Bacău s-au îmbolnăvit după ce s-au jucat cu o pisică. Copiii au fost diagnosticați cu tricofiție, o boală de piele extrem de contagioasă, provocată de o ciupercă.
Copiii, cu vârste cuprinse între 5 şi 11 ani, sunt elevi la şcoala din satul Negulești, comuna Dealu Morii. Învăţătorul a fost cel care a observat că ceva nu e în regulă cu copiii şi a sesizat imediat medicul din comună. Acesta şi-a dat seama că toţi cei 9 copii au tricofiție, o dermatoză micotică extrem de contagioasă.

A fost sesizată Direcția de Sănătate Publică și s-a dispus imediat o dezinfecție, iar copiii au fost trimiși la dermatolog, care le-a dat tratament. Ei au fost izolați la domiciliu, iar acum starea lor e bună, boala intrând în remisie. Până acum nu au fost înregistrate alte cazuri în școală. S-a stabilit că cei 9 copii au luat boala de la o pisică. Animalele de companie pot transmite ciuperca responsabilă de declanșarea acestei boli, chiar dacă nu au simptome. Boala, care popular poartă denumirea de pecingine, poate fi contactată prin simpla atingere a unei persoane infectate, dar și prin utilizarea comună a obiectelor.