Bacău | 8 persoane au decedat în accidentul de la Răcăciuni

WhatsApp-Image-2021-07-25-at-09.13.28

Tragedie rutieră în Bacău. Un microbuz în care se aflau 9 persoane a intrat ieri în coliziune cu un alt autoturism, iar în urma impactului 8 persoane și-au pierdut viața. Alte 6 persoane, printre care și minori sunt internate la Spitalul de Urgență din Bacău.  

Vinovat de producerea incidentului ar fi șoferul microbuzului care ar fi intrat pe sensul opus de mers în coliziune cu un autoturism înmatriculat în Marea Britanie, cu postul de conducere pe partea dreaptă.

„Ia uitați ce este aici. Uite cum stau morții întinși pe asfalt. Doamne ce este aici. Dezastru”.

Opt persoane și-au pierdut ieri viața în urma accidentului rutier de la ieșire din localitatea Răcăciuni, județul Bacău.

Persoanele decedate sunt o femeie de 34 de ani, doi minori din autoturismul înmatriculat de autoritățile britanice și o femeie de 67 de ani, una de 44 de ani, o tânără de 18 ani și încă o femeie de 65 de ani din autoturismul 8+1 locuri.

La câteva ore după accident a fost confirmat și al optulea deces, al pasagerului de 15 ani din microbuz. 

Potrivit informațiilor transmise de IPJ Bacău șoferul microbuzului ar fi vinovat de producerea tragediei.

Cătălina Păduraru – Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bacău: „Conducătorul auto de 46 de a ani din municipiul Bacău în timp ce conducea un autoturism pe direcția de mers Bacău-Adjud ar fi pătruns pe sensul opus de mers unde a intrat în coliziune cu un autoturism înmatriculat în Marea Britanie cu postul de conducere pe partea dreaptă care circula din sens opus”.

Alte 4 persoane sunt internate în spital, cu multiple leziuni produse prin accident rutier, unde primesc îngrijiri medicale. 

De asemenea, în cursul zilei de ieri a fost activat și planul roșu de intervenție, iar traficul rutier a fost oprit pe ambele sensuri.