Bacău | 7 morți în urma accidentului din județul Bacău

WhatsApp-Image-2021-07-25-at-09.13.28

Au murit 7 persoane în urma accidentului rutier de la ieșire din localitatea Răcăciuni, județul Bacău în care au fost implicate un autoturism și un microbuz. Având în vedere numărul persoanelor implicate, la nivelul județului a fost activat Planul Roșu de Intervenție.

Potrivit informațiilor, în accident și-au pierdut viața 7 persoane (5 adulți și 2 minori), iar alte 5 persoane (3 adulți și 2 minori) au fost transportate la Spitalul de Urgență Bacău.

„S-a întors elicopterul de la accidentul de la Bacîu. 7 persoane decedate la locul accidentului și 5 pacienți cu contuzii evaluați la UPU Bacău”, a declarat Prof. dr. Diana Cimpoeșu.

Pentru eficientizarea misiunii de răspuns, la fața locului salvatorii de la nivelul județului Bacău intervin cu 1 autospecială de descarcerare, 1 autospeciala de stingere, 5 ambulante SMURD, 1 autospecială pentru transport victime multiple, și 6 ambulante ale serviciului județean de ambulanță.

În sprijin au fost alocate 1 autospecială de transport personal și victime multiple de la ISU GL, iar de la ISU VN 1 autospecială de descarcerare grea, 1 autospecială de stingere și 1 ambulanță SMURD. De asemenea, la fața locului s-a deplasat și elicopterul SMURD.

Update: La ora 10:22 a fost dezactivat planul roșu de intervenție.

Update. La ora 10:38 circulația pe DN2- E85 se desfășoară pe un singur sens de mers.

„În accident au fost implicate 12 victime. Șapte dintre ele au decedat, iar restul de cinci, trei adulți și doi minori, au fost aduși la Unitatea de primiri urgențe a SJU Bacău. Toți cei trei adulți sunt internați pe secția chirurgie cu traumatisme multiple. Unul dintre ei este în sala de operație. Ceilalți doi sunt monitorizați în vederea unei eventuale înrăutățiri a stării lor de sănătate. Ambii sunt conștienți.

La copii situația este puțin diferită. Un copil de 3 ani este într-o stare mai bună, fiind internat pe secția de Chirurgie pediatrică cu un traumatism craniocerebral minor, contuzie toraco-abdominală și escoriații. Cel de al doilea, de 15 ani, este în stare foarte gravă, și este internat cu fractură de bazin, ruptură de splină, fractură femur drept și tensiune 4 cu 2”, a declarat Mirela Romanet, SJU Bacău.

Update. Autoritățile au anunțat al optulea deces, al pasagerului de 15 ani, din microbuz.

Sursă video: Catalin Balan