Bacau / 50.000 tigarete gasite acasa la un contrabandist

foto_tigari

Poliţiştii din Bacău au confiscat 50.120 de ţigarete de contrabandă, în urma a două percheziţii domiciliare efectuate pe raza judeţului. Un bărbat de 46 de ani a fost reţinut.

Ieri, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău, au efectuat două percheziţii domiciliare pe raza judeţului, la locuinţa unui bărbat de 46 de ani şi a unei tinere de 21 de ani.

În urma percheziţiilor efectuate, polițiștii au identificat 2506 pachete de ţigarete, netimbrate şi fără documente de provenienţă.

La investigaţiile desfăşurate de poliţişti a participat şi Poliţia Locală a municipiului Bacău.

Cazul este sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău.

Cele 2506 pachete de ţigarete au fost ridicate în vederea confiscării, iar bărbatul de 46 de ani a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat Parchetului cu propuneri legale.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinere în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile, supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false, peste limita a 10.000 de ţigarete.