Bacău | 26 de focare de COVID-19 active în acest moment

camin-batrani-bacau

Potrivit Direcției de Sănătate Publică, la acest moment sunt active nu mai puțin de 26 de focare, cele mai multe fiind identificate la centrele pentru persoane vârstnice. Mai sunt raportate opt focare la agenți economici și trei la centrele rezidențiale pentru copii. Două unități sanitare și două instituții publice sunt deasemenea considerate focare de DSP Bacău.

Metodologia reține că se consideră focar dacă într-o instituție publică sau privată sunt mai mult de trei cazuri confirmate. În toate aceste focare, DSP a dispus măsuri atât pentru pacienții confirmați, cât și pentru contacții direcți.

„În vederea limitării riscului de îmbolnăvire şi prevenirea apariţiei de noi cazuri au fost dispuse măsuri care vizează izolarea în secțiile de Boli Infecţioase din cadrul unităților sanitare, a cazurilor confirmate, monitorizarea clinică zilnică a tuturor beneficiarilor şi a personalului din centrele rezidențiale, anularea activităţilor cu desfăşurare ȋn grup, interzicerea accesului vizitatorilor/ aparţinătorilor ȋn centre. Personalul angajat în centre rezidențiale va lucra ȋn ture de câte 14 zile și s-a dispus carantinarea la domiciliu timp de 14 zile a contacţilor direcţi de familie ai cazurilor”, a precizat Anda Dumitrescu, purtător de cuvânt al DSP Bacău.

Suplimentar, autoritățile reamintesc aceleași reguli de igienă, păstrarea distanței și dezinfectarea frecventă. Bacăul se apropie de 8.000 de pacienți confirmați cu SARS COV 2, de la debutul pandemiei și până în prezent.