Bacău | 1910 pachete de ţigări de contrabandă, confiscate de polițiști

politia

Ieri, în jurul orei 11.30, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Bacău au efectuat unei autoutilitare înmatriculate în Polonia, care circula pe DN2 – E85,în localitatea Nicolae Bălcescu, semnal regulamentar de oprire în trafic.

În urma controlului autoutilitarei, condus de un bărbat de 37 de ani, din Republica Moldova, polițiștii au descoperit sub scaunele pasagerilor, precum și în tavanul mijlocului de transport ţigaretele, cu timbru de Republica Moldova şi fără documente de provenienţă.

Cazul a fost preluat de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău, care au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de contrabandă asimilată, respectiv colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal,1
cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia,conform Legii 86/2006 privind Codul vamal al României.

Cele 38.200 de ţigarete în valoare de 28.650 de lei au fost ridicate în vederea confiscării. Totodată, poliţiştii au indisponibilizat autoturismul folosit la transportul țigaretelor, iar față de persoana depistată s-a luat m[sura reținerii pentru 24 de ore.