Bacău | 18 ani de închisoare pentru tânărul din Comănești care a ucis o tânără și pe copilul ei într-un accident rutier

Tânărul din Comănești, care a provocat un accident mortal în dreptul localității Ciobănuș, pe data de 28 decembrie 2019, în urma căruia au murit o femeie și copilul ei de 5 ani, are de ispășit o pedeapsă cu închisoare de 18 ani și de plătit daune morale de peste 600.000 euro.

În dimineața zilei de 28 decembrie 2019, Cristina Ciurcanu, din Comănești, și fiul ei de doar cinci ani au murit, după ce mașina în care se aflau a fost izbită violent de un alt autoturism. Tânăra mamă și băiețelul ei mergeau la hramul unei biserici. Cristina Ciurcanu se afla la volanul mașinii sale și circula pe DN12A din județul Bacău. În localitatea Ciobănuș, autoturismul ei a fost lovit violent de un Volkswagen. Tânăra mamă și băiețelul ei au murit pe loc în urma impactului puternic, scrie jurnalfm.ro.

Șoferul care a provocat accidentul este un bărbat de 27 de ani. Acesta a fost grav rănit și a fost internat în spital, unde medicii i-au prelevat probe biologice, prin care s-a demonstrat că tânărul băuse înainte de a se urca la volan (rezultatul fiind de 2,64 g% alcool în sânge).

În urma investigațiilor și a probelor, s-a demonstrat că accidentul a fost produs din cauza stării avansate de ebrietate a șoferului și a vitezei excesive. Astfel, pe data de 3 octombrie 2023, Tribunalul Bacău a decis pedeapsa pentru șoferul vinovat.

„Pentru săvârşirea infracţiunii de «omor calificat» condamnă pe inculpat la pedeapsa de 17 (şaptesprezece) ani închisoare, iar pentru săvârşirea infracţiunii de «conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe» condamnă pe acelaşi inculpat la pedeapsa de 3 (trei) ani închisoare (…) În temeiul art. 38 alin. 1 C.pen, art. 39 alin. 1 lit. b Cod penal, aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea, de 17 ani închisoare, la care adaugă o treime din cea de-a doua pedeapsă stabilită în cauză, urmând ca inculpatul să execute, în regim de detenţie, pedeapsa rezultantă de 18 (optsprezece) ani închisoare”, se arată în hotărârea Tribunalului Bacău.

Totodată, instanța i-a obligat pe inculpat și pe firma de asigurare la plata a peste 600.000 de euro cu titlu de daune morale și materiale.

sursa ziaruldebacau.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *