Bacalaureat 2019, peste 5000 de candidati la Iasi

foto_bacalaureat

Un număr de peste 135.000 de absolvenţi de liceu, din toata tara, s-au înscris pentru susţinerea examenului naţional de Bacalaureat în sesiunea iunie – iulie. Conform situaţiei centralizate de Ministerul Educatiei Nationale, aproape 20 000 dintrte acestia, sunt din seriile anterioare.

In judetul Iasi, s-au inscris, in total, pentru sesiunea de examene iunie-iulie,  5275 de candidati. La proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A), desfasurata astazi si maine, participa 4 803 tineri.

În zilele de 7, 10 și 11 iunie este programată evaluarea competențelor digitale (proba D), iar în perioada 12-13 iunie se va desfășura evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională (proba C).

Probele scrise ale examenului naţional de Bacalaureat, din aceasta sesiune, încep pe 1 iulie, cu examenul la Limba şi literatura română. Proba la Limba si literatura maternă este programată pe 2 iulie, iar proba obligatorie a profilului pe 3 iulie. Ultima probă scrisă – cea la alegere a profilului şi specializării – se va desfăşura pe 4 iulie.

Afişarea primelor rezultate este programată pentru data de 8 iulie şi este urmată de depunerea eventualelor contestaţiilor. Între 9 şi 12 iulie vor fi soluţionate eventualele contestaţii, în timp ce afişarea rezultatelor finale este prevăzută pentru data de 13 iulie.