Bacalaureat 2018. Istorie și Matematică

Sharing is caring!

Prima sesiune a examenului de Bacalaureat a continuat astazi cu proba obligatorie a profilului. Ultima probă scrisă – cea la alegere a profilului şi specializării – este programată maine, 28 iunie. Afişarea primelor rezultate, care se va face în centrele de examen şi pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 4 iulie, până la ora 12,00. În aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţiile, în intervalul orar 12,00 – 16,00. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 9 iulie.

In Iași, au fost asteptati astazi, in centrele de examen, 1452 de candidați de la profilul uman, la Istorie și de 3584 candidați de la real la Matematică. Daca la Istorie a existat un singur tip de subiect, la Matematică s-au administrat 4 tipuri de subiecte, în funcție de profilul absolvit de candidat: matematică-informatică, pedagogic, științele naturii sau profil tehnologic.

‘Pentru rezolvarea subiectelor candidaţii vor folosi numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor şi a desenelor vor utiliza numai creion negru. Pentru probele scrise la Matematică şi Geografie, candidaţii pot apela doar la instrumente de desen. La probele scrise, mijloacele de calcul sunt interzise, iar hârtia folosită este doar cea distribuită de asistenţi. Toate sălile de examen trebuie să aibă în dotare camere funcţionale de supraveghere video şi audio’, precizează MEN.

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ: susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale, susţinerea tuturor probele scrise şi obţinerea notei 5 la fiecare dintre acestea, obţinerea mediei 6, cel puţin, la probele scrise.

shares