Bacalaureat 2018, a doua sesiune

Sharing is caring!

Candidaţii care nu au reuşit să promoveze examenul în sesiunea din iulie sau în sesiunile din anii anterior se pot înscrie începând de astazi pentru a susţine din nou bacalaureatul, înscrierile încheindu-se în 13 iulie. Examenul va începe în 27 iulie cu proba scrisă la Limba şi literatura română. Primele rezultate vor fi afişate în 1 septembrie.

Potrivit calendarului de bacalaureat, în perioada 10 – 13 iulie are loc înscrierea candidaţilor la a doua sesiune de examen, iar în 27 iulie este prevăzută înscrierea candidaţilor care au promovat examenele de corigenţe.

“Probele scrise ale examenului încep în 20 august, cu Limba şi literatura română, 21 august – Limba şi literatura maternă, 22 august – proba obligatorie a profilului şi 23 august – proba la alegere a profilului şi specializării. Din 24 august încep probele orale ale examenului de bacalaureat. În 1 septembrie, până la ora 12.00, vor fi afişate rezultatele, iar contestaţiile vor putea fi depuse în aceeaşi zi, între orele 12.00 – 16.00. În intervalul 2 – 5 septembrie este programată soluţionarea contestaţiilor, iar în 6 septembrie vor fi afişate rezultatele finale.” se arata in Comunicatul MEN.

shares