„Azilele groazei” au generat controale masive la căminele de bătrâni din țară. La Iași vor fi 70 de centre verificate

Toate centrele rezidențiale din județul Iași vor fi verificate de echipe mixte de control. Activitatea a început astăzi și va dura o săptămână.

”Am constituit, prin ordin al prefectului, echipele mixte care vor verifica centrele rezidențiale destinate persoanelor vârstnice, centrele rezidențiale destinate persoanelor adulte cu dizabilități și cele destinate copiilor care funcționează pe raza județului Iași. Vor fi cinci echipe formate din câte șapte persoane. În funcție de cum se va desfășura activitatea, dacă va fi nevoie, vom căuta să suplimentăm numărul de echipe. Vrem să ne asigurăm că în cele aproximativ 70 de centre rezidențiale din județ sunt respectate toate prevederile legale, iar beneficiarii sunt îngrijiți așa cum trebuie și au nevoie. Fiecare instituție va efectua verificări în aria de competență, urmând ca la final să avem o situație actualizată a tuturor centrelor rezidențiale”, a declarat prefectul Bogdan Cojocaru.

Astfel, fiecare echipă de control va fi formată din câte un reprezentant de la Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială, Direcția de Sănătate Publică, Inspectoratul Teritorial de Muncă Iași, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor, Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, Inspectoratul pentru Situații de Urgență al Județului, Inspectoratul de Poliție Județean.

Verificările se vor realiza în cursul acestei săptămâni, urmând ca datele finale să fie centralizate și transmise la nivelul Guvernului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *