Azi se aprobă compensarea facturilor la energie pentru consumatorii casnici

Ce-trebuie-sa-stie-toti-romanii-despre-contoarele-de-energie-electrica.-Multi-fac-aceasta-greseala-si-se-pot-trezi-cu-facturi-uriase-la-curent-1280x720

Premierul Florin Cîțu a anunțat că Guvernul va aproba compensarea facturilor la energie din sezonul rece pentru consumatorii casnici, în cadrul ședinței de astăzi.

„Nu vom mai avea timp să avem o soluţie şi pentru consumatorul non-casnic, pentru IMM-uri. Dar pentru consumatorul casnic avem o soluţie pe care o vom aproba astăzi”, a declarat premierul, la finalul şedinţei Biroului Executiv al PNL.

Tot astăzi, se va stabili ce procent din această compensare va fi suportată de stat şi cât la sută de către primării.

„Înţeleg că va fi 25% pentru energie, dar aşteptăm varianta finală în şedinţa de guvern. Va fi prezentată după aceea de ministrul Energiei, exact după şedinţa de guvern. Deci, toate detaliile astăzi le veţi avea şi va merge la publicat ca să fie siguri că oamenii vor beneficia de această compensare şi trebuie liniştiţi oamenii că vor avea această compensare pentru iarnă”, a spus Cîţu.

Acei consumatori care nu se declară în categoria celor vulnerabili vor beneficia automat de prevederile OUG care va fi aprobată de Guvern.

„Deci, cei care nu se vor declara sau nu vor avea timp să scrie acel formular, să se declare vulnerabili, vor beneficia oricum de compensare. Dacă cineva se declară vulnerabil şi există şi această compensare, atunci poate să primească mai mulţi bani şi din compensare, atunci va primi diferenţa, deci vom merge şi în paralel. Cine se declară vulnerabil poate să beneficieze şi de cealaltă variantă, cine nu se declară vulnerabil beneficiază doar de ordonanţă”, a conchis Florin Cîţu.