Avocatul Poporului s-a sesizat față de învățământul online

Distance learning online education. A schoolboy boy studies at home and does school homework. A home distance learning

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu fata de lipsa echipamentelor necesare invatamantului online. S-a constatat ca la nivelul judetului Iasi, 30.083 de elevi nu au acces la un dispozitiv digital si internet. De asemenea, in judetul Vaslui, 14.530 de elevi nu au acces la aceste facilitati. Pentru solutionarea problemelor, Avocatul Poporului a solicitat Inspectoratelor Scolare o lista cu echipamentele necesare scolarilor.

Carla Cozma, jurist Avocatul poporului

Urmare a unui articol aparut in mass-media pe problematica invatamantului online si a lipsei dispozitivelor al accesului la internet pentru elevii din mediul rural de pe raza judetului Iasi si Vaslui, institutia Avocatul Poporului Biroul Teritorial Iasi s-a sesizat din oficiu si a efectuat demersuri pe langa cele 2 inspectorate scolare din judetele arondate.

In afara tabletelor sau telefoanelor mobile pentru cursuri online, mii de elevi nu au acces in acest moment la o retea de internet.

Carla Cozma, jurist Avocatul poporului

La nivelul judetului Iasi dintr-un numar total de 103 725 de mii de elevi din mediul preuniversitar, 15 561 de elevi nu aveau acces la un dispozitiv digital, iar 14 521 nu aveau acces la internet. La nivelul judetului Vaslui dintr-un numar total de 50 228 de elevi din mediul preuniversitar 7 478 de elevi nu au acces la internet, iar 7 052 nu au acces la un dispozitiv digital.

S-au facut demersuri la nivel guvernamental in vederea achizitionarii de dispozitive si cartele cu internet, insa echipamentele digitale distribuite pana in prezent nu acopera necesitatile. In acest moment, in anumite zone din Iasi si Vaslui se mai lucreaza prin metoda fiselor de lucru printate.