Avocatii lui Ionel Arsene sustin ca acesta nu poate fi extradat pentru ca exista riscul unei persecutii politice si sufera de patologii grave neuro psihiatrice

Avocatii lui Ionel Arsene sustin in presa italiana ca fostul presedinte al CJ Neamt nu poate fi extradat, acesta fiind rezident in Italia de peste 5 ani, a anuntat Corrierre della Calabria.

„Extradarea contrastează cu scopul reeducativ al pedepsei întrucât executarea în străinătate a pedepsei aplicate unei persoane care și-a stabilit ferm relațiile familiale și sociale în Italia ajunge să împiedice reintegrarea socială a individului”, sustin avocatii acestuia.

Aparatorii lui Arsene mai sustin ca fostul politician suferă de patologii grave, inclusiv neuro-psihiatrice, iar acest lucru a fost constatat și documentat de consultanții apărării, dr.  Nicolò Falchi Delitala, medic neuro-psihiatru la Spitalul S. Giovanni din Roma, dr.  Roberta Russo,  psiholog criminalist din Roma, specialist în observare științifică și tratament în circuitele penitenciare, Dr.  Gian Francesco Mureddu, medic specialist cardiolog la Spitalul S. Giovanni din Roma.

„Apărătorul a prezentat rapoarte psihiatrice, cu documentație sanitară anexată, eliberate de o structură publică în care a pus în evidență persoana lui Ionel Arsène, datorita procesului suferit in Romania si considerat in mod sumar nedrept de acesta, afectiune clinica care integreaza cele cinci criterii de diagnostic necesare pentru diagnosticarea Tulburarii Depresive Majore severe cu caracteristici melancolice si prezinta risc crescut de sinucidere in caz de acceptare a cererii de predare”, au mai precizat avocatii lui Arsene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *