Avocatii din Moldova ameninta cu proteste si suspendarea activitatii

„În urma consultării Decanilor Barourilor Iași, Vrancea, Galați, Vaslui, Bacău, Neamț, Botoșani și Suceava și având aprobarea Consiliilor acestor Barouri, care reprezintă interesele a peste 3800 de avocați din zona Moldovei, am hotărât să ne exprimăm public și solidar nemulțumirea față de intenția Guvernului României de a impune o cotă la CASS în sistem real neplafonat asupra veniturilor avocaților. Barourile noastre se raliază astfel eforturilor UNBR și UPLR în a arăta administrației centrale că această măsură este nejustificată, disproporționată și conduce în final la dublarea sarcinii fiscale a avocaților”, se mentioneaza intr-un comunicat postat pe pagina Uniunii Nationale a Barourilor din Romania.

Dublarea sarcinii fiscale prin impunerea unui CASS în sistem real neplafonat, ar crea o presiune financiară insuportabilă pentru avocați și s-ar răsfrânge inevitabil asupra exercitării în bune condiții a profesiei.

„Întregul corp profesional al avocaților din Moldova își exprimă solidar protestul față de acest atac, fără precedent, asupra profesiei de avocat și implicit asupra sistemului judiciar în ansamblu. Având în vedere îngrijorarea, hotărârea și solidaritatea exprimate de către colegii noștri, Decanii Barourilor noastre, în acord cu Consiliile acestora, anunță intenția organizării unor acțiuni de protest, inclusiv suspendarea totală a activității serviciilor de asistență judiciară în semn de opoziție fermă față de această măsură absurdă și discriminatorie”, au mai transmis avocatii. Comunicatul este semnat decanii barourilor din Moldova.

Baroul Iași, prin Decan av. Oana Neda

Baroul Vrancea, prin Decan av. George-Gabriel Nicolae

Baroul Galați, prin Decan av. Cristian Săraru

Baroul Vaslui, prin Decan av. Marian Șenchiu

Baroul Bacău, prin Decan av. Alexandru Pruteanu

Baroul Neamț, prin Decan av. Ancuța-Niculina Sandu

Baroul Botoșani, prin Decan av. Adina Sacu

Baroul Suceava, prin Decan av. Liviu Mihai

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *