Avion decolat de la Suceava, interceptat de două avioane de vânătoare ale Aviației Militare Italiene

italian_air_force_eurofighter_typhoon_62719700

Momente de cumpănă pentru pasagerii avionului de transport Boeing 737 care decolase de la Suceava și se îndrepta spre Ciampino (Roma), după ce piloții au pierdut contactul radio cu autoritățile naționale de trafic aerian civil pe traseu.

Duminică după-amiază, în jurul orei 16.30, două avioane de vânătoare de interceptare Eurofighter ale Forțelor Aeriene italiene au decolat de la baza aeriană Gioia del Colle (BA), unde se află escadrila 36 de vânătoare, pentru a ajunge la un avion de transport și a-l identifica, scrie stiridiaspora.ro.

A fost vorba despre un Boing 737 care a decolat de la Suceava și s-a îndreptat spre Ciampino. În timpul traseului, aeronava civilă a pierdut contactul radio cu autoritățile naționale italiene de trafic aerian civil.

Două avioane de luptă Eurofighter ale Forțelor Aeriene au venit repede în ajutor, pentru a ajunge la aeronavă și a o identifica.

Cu puțin timp înainte ca perechea de interceptoare să ajungă la Boeing 737, aeronava a reușit să restabilească comunicațiile radio, dar procedura planificată de „identificare vizuală” (Vid) a fost totuși finalizată de cele două avioane de vânătoare.

După ce acest lucru a fost finalizat, cele două aeronave s-au putut întoarce la Gioia del Colle, pentru a-și relua serviciul de pregătire la sol pentru serviciul național de supraveghere a spațiului aerian.

Forțele Aeriene asigură 24 de ore pe zi, 365 de zile pe an, supravegherea fără întreruperi a spațiului aerian național printr-un sistem complex de apărare aeriană care a fost integrat încă din timp de pace cu cel al altor țări NATO.