Avertizare meteo: cod galben și portocaliu de ploi

Codul galben, în intervalul 29 mai, ora 10 – 30 mai, ora 10, va cuprinde cea mai mare parte a țării, Bucovina, Moldova, Maramureș, Dobrogea și local în Muntenia și Transilvania .

În intervalul menționat, instabilitatea atmosferică se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii (viteze de 55…75 km/h și izolat peste 80 km/h) și pe arii restrânse grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 20…30 l/mp şi izolat 40 l/mp.

Codul portocaliu, în intervalul 29 mai, ora 14:00 – 30 mai, ora 03:00, va afecta Oltenia, vestul și nord-vestul Munteniei, sud-vestul Transilvaniei și local în Carpații Meridionali.

Instabilitatea atmosferică va fi accentuată, iar în intervale scurte de timp, dar mai ales prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă de 50…90 l/mp.

Mai ales după-amiaza și seara, cu precădere în jumătatea sudică a Olteniei și în sud-vestul și centrul Munteniei vor fi perioade în care se vor semnala și vijelii puternice (viteze de 75…90 km/h), grindină și frecvente descărcări electrice.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!